
Yoğurtlu Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- 200 gr tel kaşar yada kolot peyniri
- 1 küçük kase yoğurt
Yoğurtlu Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavamızı 2yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ alıp eritiyoruz.
- Ardından 2 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz yoğurdu yumurta su tuz bi hoş çırpılır.
- Kavrulmuş unun üzerine ekliyoruz tel kaşar peyniri ekleyip, 2 dakikada öylede pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın şimdiden deneyenlere afiyet olsun.