
Yoğurtlu Makarna Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Köfte İçin
- 150 gram kıyma
- 1 yumurta
- Rondolanmış ya da rendelenmiş yarım soğan ve sarımsak
- 1 kaşık galeta unu
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 paket boncuk ya da yüsük makarna
- 2 kg yoğurt
- 1,5 kaşık un
- Ilık su
- 1 yumurta akı
- Tereyağı ya da sıvıyağ
- Kuru nane
Yoğurtlu Makarna Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte materyalleri karıştırılıp güzelce yoğrulur. (Ben hepsini rondodan geçiriyorum kıyma ile daha bütünleşiyor)
- Küçük küçük misket halinde yuvarlanır ve 10 dakika buzlukta bekletilir.
- Tencereye sıvıyağ eklenir ve köfteler yavaşça hali bozulmadan kızartılır. Kızartılınca altı kapatılır.
- Bu sırada makarna tuzlu suda haşlanır. Yoğurtlu sos için tüm gereçler karıştırılır. Tencereye alınıp kaynatılır.
- Çok fazla kaynatılmamalıdır. Makarna haşlandıktan sonra köfteler de üzerine katılır. Biraz daha altı kısıkken kaynatılır.
- Daha sonra kaynayan yoğurt karışımı da tencereye eklenir. Altı kısık formda özleşene kadar 5 dakika daha pişirilir.
- Öteki bir tavada yağ ile nane kavrulur ve sıcak sıcak yemeğin üzerine dökülür.