
Yoğurtlu Mercimek Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 adet haşlanmış patates
- 1 kuru soğan
- 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3 tane taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- Dereotu
- Tuz
- 2. 5 su bardağı yoğurt
Yoğurtlu Mercimek Salatası Tanımı Yapılışı
- Mercimek üzerini geçecek kadar sıcak su konulur.
- Mercimekler suyunu çekmeye yakın baharatlar eklenir.
- Mercimek piştiğinde süzgece alınır ve ezilen patateslere eklenir.
- Tavada soğan yağda kavrulur.
- Salçalar eklenir kavrulur.
- Pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuz ek edilir.
- Salçalı soğan ılıyınca patates karışımına eklenir ve karıştırılır. Taze soğan da eklenir karıştırılır. Borcama yayılır. Buzdolabına alınır.
- Yoğurtlu sos için rendelenmiş havuçlar sıvı yağda kavrulur. Soğumaya bırakılır.
- Yoğurt, sarımsak, dereotu, tuz karıştırılır.
- Soğuyan havuçlar ek edilerek karıştırılır.
- Tepsinin üzerine yayılır. Streç sinema sarılarak dolapta dinlendirilir. ( 3-4 saat dolapta dinlendiğinde daha lezzetli oluyor. ).
- Servis edeceğiniz vakit dilerseniz üzerine zeytin yağında nane, kırmızı toz biber kızdırıp dökebilirsiniz afiyet olsun????????.