Yoğurtlu Pancar Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- Yarım demet dereotu
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yoğurtlu Pancar Tanımı Yapılışı
- Pancarlar kabuklarını soyulup haşlanır.
- Suyu süzülüp soğuyunca rendenin geniş yüzeyi ile rendelenir.
- Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz, ceviz ve küçük küçük doğranmış dereotuna, rendelenmiş pancarı ekleyip düzgünce karıştırılır.
- Küçük bir tabağa alarak dilerseniz üzerine zeytinyağı ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.