
Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Materyaller
Patates harcı için:
- 5 adet patates
- 3 adet havuç
- 2 adet taze soğan
- 1 kesim yeşil soğan
- Yarım demet maydonoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım su bardağı mısır (isteğe göre)
- Yarım su bardağı garnitür (isteğe göre)
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım kilo yoğurt (3-4 su bardağı)
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Üzerine dökmek için yağ:
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
Yoğurtlu Patates Tanımı Yapılışı
- Patateslerimizi haşlamayla başlıyoruz.
- Patateslerimizi soyup, dört modüle bölelim ve üstünü geçecek kadar suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyup pişmeye bırakalım.
- Öbür yandan havucumuzu rendeleyip az yağda kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Sarımsaklı yoğurt için, sarımsağımızı, mayonezimizi, ve tuzumuzu yoğurdumuzun içine ekleyip karıştıralım.
- Pişen patateslerimizi süzgeç yardımıyla suyunu süzüp, patates eziciyle ezelim.
- İçerisine minik doğradığımız yeşillikleri ve baharatları ekleyip borcamın tabanına yayalım.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu da ek edip buzdolabına kaldıralım ,1-2 saat bekletelim.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra sıvı yağı, naneyi ve pul biberi cezveye alıp nanenin kokusu çıkana kadar pişirelim ve yoğurdun üzerine gezdirip servis edelim.