Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları güzelce yıkayın. Pişirme kağıdının üzerine patlıcanları yerleştirerek patlıcanların birkaç yerinden bıçakla kesik atın.
- Daha sonra 200 derecelik fırında 30 dakika közleyin.
- Patlıcanları fırından alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Patlıcanları küp olacak biçimde doğrayın.
- Uygun bir kaseye yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyerek yoğurdu çırpın. Daha sonra doğradığınız patlıcanları ekleyin.
- Üzerine zeytinyağını gezdirin. İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.