Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo pırasa
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağ, sıvı yağ, pulbiber
Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı
بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
- Birinci olarak soğanları küp küp doğrayalım ve tavamıza alalım sıvı yağ ekleyip hafif soteleyelim.
- Akabinde ince doğranmış sarımsağı ve halka halka doğranmış pırasaları ekleyip kavuralım.
- Pırasalar yumuşadığında salça ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha soteleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pulbiberi ekleyelim servise hazır.