Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo pırasa
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp kapaklı bir tavaya alarak kavuralım.
- Pırasaları ince ince doğrayıp, kavrulan soğanlara ekleyelim.
- Damak tadınıza nazaran tuz, karabiber,pulbiber ekleyerek 1-2 dakika karıştırarak kavuralım.
- Tavanın kapağını kapatalım ve orta ara karıştırarak pırasalar yumuşayana kadar pişirelim.
- 1 su bardağı yoğurdu biraz tuz ile çırpalım.
- Ilıyan pırasaları servis tabağına alalım ve yoğurdu üzerine gezdirelim.
- Üzerine kızdırdığımız tereyağ ve kırmızı biberi dökerek servis edelim. Afiyet olsun.