Yoğurtlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Peynir
- Doğranmış maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
Yoğurtlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
- Unu denetimli koyup, yumuşacık bir hamur elde edin.
- Ortasına peynirli harcı koyup kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .