Yoğuŕtlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın akı (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Yoğuŕtlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına yoğurt sıvı yağ yumurta akı toz şeker tuz kabartma tozu ve un alıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Modüller koparıp elinizde açalım.
- Ortasına peynir koyup d biçiminde kapatalım.
- Tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.