Yoğurtlu Sarımsaklı Erişte Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase erişte
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Kekik
- Kırmızı pul biber
Yoğurtlu Sarımsaklı Erişte Tanımı Yapılışı
- Erişteyi kaynayan suda haşlamaya bırakırken yoğurdumuzu hazırlıyoruz 1 kase yoğurda az bir suyla açıp sarımsak ezip gereğince tuz atıp karıştırıyoruz.
- Haşlanan erişteyi süzdürüp sıcağı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
- En son üzerine tereyağını eritip nane kekik ve pul biber atıp içerisine bir dakika kadar çeviriyoruz.
- Sos tenceresinde sonra servis tabağına aldığımız eriştemizin üzerine gezdiriyoruz servise hazırdır afiyet olsun????