Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Tantuni

Yoğurtlu Tantuni
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
yogurtlu-tantuni.jpg

Yoğurtlu Tantuni Tarifi İçin Malzemeler


Lavaş için (6 adet)
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
  • 1 kg kontrfile et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
Servis ederken:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
Yanında:
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak (Soğan için)
  • 1 orta boy domates
  • 5-6 dal maydanoz
Yoğurt için:
  • 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Serviste:
  • Turşu

Yoğurtlu Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lavaş için malzemeler bir araya getirilir, yoğrulur (Hamur biraz ele yapışıyor gibi ama yoğurdukça kıvam alıyor. ) yoğrulan hamur, 1 saat kadar üstü kapalı bir şekilde bekletilir.
  2. Daha sonra hamurdan un yardımıyla 6 eşit beze yapılır, un serptiğimiz zeminde merdaneyle açılır; ısınmış tavada pişirilir.
  3. Pişen lavaşlar kurumaması için bir havlu arasında bekletilir (İçine et koyup sarmadan önce gerekirse az bir miktar su serperek yumuşaması sağlanır)
  4. Tencereye aldığımız küçük küçük doğranan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  5. Etin suyu kalmayınca üzerine 2 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, pul biber ve toz kırmızıbiber ilave edilir, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır (Et sert olup da bu su miktarıyla pişmezse sıcak su ilave etmeye devam edilmelidir. )
  6. Etler pişerken yanında kullanacağımız domates (Küp küp) soğan (Piyaz şeklinde) ve maydanoz doğranır. Yoğurt, süzme yoğurt ve tuz güzelce karıştırılarak hazırlanır.
  7. Et suyunu çekip pişmişse üzerine 1 su bardağı kadar kaynar su, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber eklenir (Tencerenin altı bu arada kısık ateşte hep açık olur)
  8. lavaş, etin su ve yağına batırılır, daha sonra üzerine et, soğan ve domates eklenir, sarılır.
  9. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yoğurt ve etin sosundan gezdirilir, bir parmak genişliğinde kesilir ve soğumadan servis edilir. Diğer lavaşlara da aynı işlem uygulanır. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,605Kullanıcılar
arfelaSon üye
Üst Alt