Yoğurtlu Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 2 adet tavuk pirzola
- 1 çay kaşığı kırmızı toz pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- Sarmak için 6 adet lavaş
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yoğurtlu Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk etini minik minik doğrayıp 5 dakika kadar haşlayın.
- Daha sonra bir tavada yada sacda sıvı yağ ve toz bul biber ile pişirin.
- Daha sonra içerisine koymak için domatesleri küp küp doğrayın, sumaklı soğan hazırlayın.
- Lavaşları pişen tavuğun yağı ve suyuna bastırarak ıslatın.
- Lavaşın içerisine tavuğu soğanı ve domatesleri koyup güzelce sarın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin.
- Servis yapacağınız tabağa sarımsaklı yoğurdu yayın ve üzerine dilimlediğiniz lavaşları dizin.
- Son olarak da üzerine tereyağ ve maydanoz ekleyin.. Afiyet olsun.