Yoğurtlu Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 2 litre kadar su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yoğurtlu Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurdu, buğdayı ve nohutu tencereye alıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurtlu karışımı suda iyice açıyoruz.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte pişiriyoruz. Belkide en önemli nokta başından hiç ayrılmadan kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz, yoksa kesilir.
- Tuzunu kontrol ederek atıyoruz.
- Sos için tavaya sıvı yağı alıp salçaları ekleyip kavuruyoruz.
- Sonra nane ve pulbiberi atıp karıştırıp bir iki kaşık kadar su ekleyip altını kapatıyoruz.
- Kaynamakta olan çorbaya katıp beş dakika kadar daha pişirip altını kapatıyoruz. Enfes çorbamız hazır. Afiyet olsun.