Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği

Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği
0
45

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla (1 yemek kaşığı un)
  • Yarım demet taze soğan yaprakları
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Üzerine toz biberli yağ yapabilirsiniz (isteğe bağlı)

Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Baklaları ince ince doğrayalım. Üzerine bir yemek kaşığı un serpip karıştıralım. Kararmaması için 30 dk suda bekletelim.
  2. Tavaya zeytinyağını koyup düzgünce suda bekletip süzdüğümüz baklayı ekleyelim.
  3. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Evvel sulanacaktır. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyu çekilen baklaya ince doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyip karıştıralım.
  5. Kapağı kapatıp 5 yahut 6 dakika pişirelim.
  6. Ardından toz biber ve tuz ekleyip karıştıralım.
  7. 5 dk daha pişirip ocaktan alalım. Üzerine hazırlamış sarımsaklı yoğurt döküp toz biberli yağ gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Taze Bakla Yemeği (Bakla Tava) Tanımı İçin Materyaller 500 gram taze bakla400 gram kuşbaşı dana eti1 çorba kaşığı domates salçasıYarım çorba kaşığı biber salçası1 çorba kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı sıvı yağ4 su bardağı kaynamış su1 su bardağı et suyuİsteğe bağlı ben bıraktım 2 tane orta uzunluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Ege Tarzı Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler ½ kg taze bakla3 adet enginar1 demet dereotu½ çay bardağı zeytinyağı1 adet limon1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı un1 adet soğan2 adet küp şeker Ege Yordamı Enginarlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Vakti Olağanüstü Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo taze bakla1 tane soğanYarım çay bardağı zeytinyağıBir fiske şeker1 tane limon1 tatlı kaşığı şekerDereotuSarımsaklı yoğurtTuz Zeytinyağlı Taze Bakla (Tam Vakti Şahane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo taze bakla1 adet kuru soğan3 yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek kaşığı salçaYarım limon suyu1 yemek kaşığı unBir tutam dereotu1 çay kaşığı toz şekerTuz, karabiber, pulbiber(damak zevkinize göre) Üzeri için: 1 kase yoğurt1 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
İç Bakla Salatası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı taze iç baklaYarım demetten biraz az maydanozYarım demetten biraz az dereotu2 adet taze soğan1 adet küçük uzunluk domates1 yemek kaşığı nar ekşisiYarım limon suyu1 yemek kaşığı zeytinyağı1.5 çay kaşığı tuz İç Bakla Salatası Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt