Yoğurtlu Tel Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk litre su
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Tuz, kuru nane
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Yoğurtlu Tel Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu ve sıvı yağı koyup kaynamaya bırakalım.
- Pirinçi yıkayalım ,kaynayan suya ilave edelim .
- 7 dakika kaynayınca tel şehriyeyi ilave edelim.
- 6 dakika kadar pirinç ve tel şehriye pişene kadar kaynatalım .
- Diğer tarafta yoğurt ,un ve bütün yumurtayı güzel çırpalım.
- Çorbanın suyundan alıp terbiyesine ilave edelim ki terbiye kesilmesin.
- Çorbamızın içine terbiyemizi yavaşça ilave ederek karıştıralım.
- Birkaç taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
- Tuzunu kendiniz ayarlayın.
- Üzerine tereyağı ve naneyi yakıp dökelim.
Yoğurtlu Tel Şehriyeli Pirinç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı