
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Ve Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 5-6 su bardağı su
- Tuz(damak zevkinize göre)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Ve Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Suyumuzu tenceremize alıyoruz.
- Akabinde mercimeği ekliyoruz.
- Suyumuz kaynamaya başladığın arpa şehriyemizi ek ediyoruz.
- Terbiyesi için bütün materyalleri topak kalmayana kadar çırpıyoruz.
- Şehriyeler yumuşadıktan sonra çorbanın suyundan yavaş yavaş terbiyemize ekleyip ısıları eşitliyoruz(kesilmemesi için).
- Terbiyemizi çorbamıza ek ediyoruz ve 10 dakika kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
- Sosu için nanemizi yağda kavuruyoruz ve çorbamıza ek edip altını kapatıyoruz.
- Altını kapadıktan sonra tuzu da ek edip sıcak olarak servis ediyoruz.