Yoğurtlu Yeşil Mercimek Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram yeşil mercimek
- Haşlamak için su
- 600 gram yoğurt (3 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet küp küp doğranmış soğan (ortaboy)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekleri yıkayın ve bol suda pişene kadar haşlayın ve suyunu süzün.
- Bir tavaya sıvı yağ ve soğanları alın kızarana kadar kavurun.
- Tereyağını ek edip biraz daha kavurup, salçayıda ek edip kavurun.
- Su, tuz ve pulbiberi de ek edin ve 1-2 dakika kaynatın.
- Yoğurt ve mercimeği karıştırıp servis tabağına alın.
- Kavrulmuş soğanlı yağı üzerine koyun.
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı