Yoğurtlu Yüksük Çorbası (Anadolu Lezzetlerinden) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 ,5 su bardağı mantı (Ben hazır kullandım )
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 6 su bardağı su ( Soğuk su )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurtlu Yüksük Çorbası (Anadolu Lezzetlerinden) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar yüksük çorbası anadoluya ait bir lezzet mantı sevenler içinde çok güzel bir çorba hadi başlayalım ????.
- Derin bir tencereye yoğurt un ve yumurtayı koyalım güzelce karıştıralım.
- Ardından 6 bardak suyumuzu ekleyip ocağa alalım karıştırarak ara ara kaynatalım.
- Kaynayan çorbamıza nohut mantı ve tuzu ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirelim. Tabi ara ara karıştıralım
- Bir yandan küçük bir tavaya tereyağı sıvı yağı koyup ocağa alıp eritelim.
- Nane ve pul biberi de koyup 30 saniye kavurup ocaktan alalım ve kaynayan çorbanın içine döküp karıştıralım.
- 2 dakika daha kapatıp ocağı kapatalım afiyet olsun ???? Ben çorbayı bu şekil yapıyorum daha lezzetli oluyor sonradan yoğurtlu sosu ekleyenler de var ama ben bu şekil tercih ediyorum.