Yoğurtlu Yüksük Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı hazır mantı
- 1 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı su
- Tuz
- Yarım çay barda sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı nane
Yoğurtlu Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutları düdüklüde haşlayalım.
- Geniş bir tencereye haşlanan nohutları ve bir su bardağı mantıyı ekleyelim.
- Üzerine yedi su bardağı suyu ekleyelim ve kaynatmaya başlayalım.
- O orta yoğurtlu sos hazırlayalım.
- Bir kaba yoğurt ,un ve yumurtayı mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.
- Haşlanan nohutlu sudan yoğurtlu sosa iki kepçe koyalım ve karıştıralım süratlice.
- Mantı ve nohut kaynadıktan sonra yoğurtlu karışımı süratlice döküp daima karıştıralım.
- Tam kaynadıktan sonra küçük bir tavada pulbiber ,nane ,sıvı yağ iki dakika kadar kızartıp içine dökelim.
- Biraz daha kaynadıktan sonra altını kapatıp sıcak sıcak servis edelim.