Yoğurtlu Yumuşacık Olay Poğacam Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt ılık olacak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*2 yumurta(sarılar uzeri icin)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Uzeri icin:
*Yumurta sarısı
*Susam
Yoğurtlu Yumuşacık Olay Poğacam Tarifi Yapılışı Merabalar arkadaşlar bugun sizlere yumuşacık muhteşem bir poğaca tarifi vereceğim
1
*Hamuru icin Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp iyice karıştırıp, uzerini kapatıp on mayalama icin yaklaşık 15 20 dakika kadar bekletelim
*Sonra diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım
*Uzerini sıkıca kapatıp mayalanması icin yaklaşık yarım saat kadar dinlendirelim
*Mayalanan hamurdan yuvarlak ve oval şekiller yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Uzerlerine yumurta sarısı surup susam serpelim
*Ardından tepsi mayası icin 45 dakika dinlendirelim
*Ben fırını biraz ısıtıp icine surdum cok guzel mayalandı
*Mayalanan poğacaları onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında uzerleri kızarana kadar pişirelim
*Yumuşacık poğacamız servise hazır muhteşem bir tarif hep sut ile yapardım bu tarifi denerken tereddutteydim ama sonuc harika oldu
*Israrla denemenizi tavsiye ederim şimdiden kolaylıklar Afiyet Olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı yoğurt ılık olacak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*2 yumurta(sarılar uzeri icin)
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Uzeri icin:
*Yumurta sarısı
*Susam
Yoğurtlu Yumuşacık Olay Poğacam Tarifi Yapılışı Merabalar arkadaşlar bugun sizlere yumuşacık muhteşem bir poğaca tarifi vereceğim
1
*Hamuru icin Ilık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp iyice karıştırıp, uzerini kapatıp on mayalama icin yaklaşık 15 20 dakika kadar bekletelim
*Sonra diğer malzemeleri ilave edip, aldığı kadar unla yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım
*Uzerini sıkıca kapatıp mayalanması icin yaklaşık yarım saat kadar dinlendirelim
*Mayalanan hamurdan yuvarlak ve oval şekiller yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Uzerlerine yumurta sarısı surup susam serpelim
*Ardından tepsi mayası icin 45 dakika dinlendirelim
*Ben fırını biraz ısıtıp icine surdum cok guzel mayalandı
*Mayalanan poğacaları onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında uzerleri kızarana kadar pişirelim
*Yumuşacık poğacamız servise hazır muhteşem bir tarif hep sut ile yapardım bu tarifi denerken tereddutteydim ama sonuc harika oldu
*Israrla denemenizi tavsiye ederim şimdiden kolaylıklar Afiyet Olsun