Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurulmayan Ekmek

Yoğurulmayan Ekmek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
yogurulmayan-ekmek.jpg

Yoğurulmayan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 200 gram tam buğday ya da çavdar unu
  • Yarım çay kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı soğuk su

Yoğurulmayan Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm malzemeleri geniş bir kapta spatula ile karıştırın.
  2. Üzerini streç film ile kapatarak 12 saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Buzdolabından aldıktan sonra tekrar spatula ile karıştırıp havasını aldıktan sonra 2 saat oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin.
  4. Fırını 230 c’ ayarlayın.
  5. Ekmek hamurunu ısıya dayanıklı bir kabın içinde fırına verin ve üzerini kapatın. (ben metal çember kek kalıbımın içine koyup üzerini çelik bir kapak ile kapattım).
  6. 30 dakika üzeri kapalı olarak pişirdikten sonra kapağı alın. 10 dakika da üzeri açık pişirin.
  7. Dilimlemeden önce biraz soğutun.
Yoğurulmayan Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt