Yok Böyle Havuçlu Kek (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (şekerli seviyorsanız yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı kırık ceviz(ben çok ufalamadım biraz ağza gelmesi daha güzel bence )
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucu karbonat
- 2 su bardağı un
Yok Böyle Havuçlu Kek (Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, karbonat) hepsini bir kapta elekten geçirin.
- Daha sonra başka bir kapta yumurta ve şekeri 3-4 dk çırpın.
- Üzerine sıvı yağını ekleyip biraz çırptıktan sonra yaptığınız toz karışımı yavaş yavaş ilave edin. (koyu gelebilir merak etmeyin çok güzel kabarıyor ve yumuşacık oluyor) güzelce çırpın.
- Havuç ve cevizi de ilave edip spatula ile devam edin karıştırın. Margarin ile yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılan 170° fırında, benimkisi 30 dk da pişti.
- Siz de kürdan yardımıyla test edip ona göre alın. Fırından fırına fark edebiliyor.
- Pişen kekin üzerine dilerseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Not: Tarifi birebir uygulayın, koyuluģuna aldanmayın, yumuşacık bir lezzet tam kararında tariftir ????.
Yok Böyle Havuçlu Kek (Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı