iltasyazilim
FD Üye
Dört Yapraklı Yonca Diyeti Listesi
Son günlerde oldukça konuşulan bir diyet yonca diyeti 4 yapraklı yonca ile yapılan perhiz listesi aşağıdaki gibidir
Dört yapraklı yonca diyeti Günde iki porsiyon süt ürünü, dört köfte büyüklüğünde et çeşidi, beş porsiyon meyve sebze ve her öğün bir dilim ekmekBeslenme piramidine karşı taraf olarak geliştirilen dört yapraklı yonca mutfağımıza has özellikler taşımaktadır
Hergün mutlaka almanız gereken beslenme gruplarına dikkat etmelisiniz
Günde 2 porsiyon süt ürünü,
Dört köfte büyüklüğünde et çeşidi,
5 porsiyon meyve ve sebze,
Her öğün bir dilim ekmek, hergün yenmelidir
Günde Bir porsiyon süt ürünü bir su bardağı süt ya da yoğurt, 2 su bardağı ayran veya 2 kibrit kutusu büyüklüğü peynir çeşidine denk gelmekte
Bu ürünlerden 2 porsiyon ,hamileler ve emziren bayanlar ise 34 porsiyon mutlaka tüketmelidir Dİyette az yağlı yada yağsız ürün seçim edilmelidir Bilindiği gibi süt ürünleri protein, kalsiyum,fosfor, B2, B12 vitaminlerini içermektedir
Zeka ve ceset gelişimi için özellikler çocukların haftada en az 2 defa balık yemelerine dikkat edilmelidir Sosis, salam gibi bitmiş yiyeceklerden uzaktan duramıyorsanız, bu gıdaların toksin etkisini rahatlatmak için mutlaka C Vitamini bakımından zengin olan domates, biber, kivi, portakal tüketmelidir
Sağlık sorununuz yoksa günde 2 adet yumurta yiyebilirsinizSebze ve meyve grubu su, karbonhidrat, yağ ve düşük oranda protein içermektedir Hastalıklara karşısında koruyucu, antioksidan özelliğe sahip ve lifli gıdalar olduklarından diyettede çok sıcacık tüketilebilirler Gün içinde mutlaka, koyu yeşil yani ıspanak, marul, kıvırcı, semizotu, koyu sarı yani havuç ve patates ve nişastalı patates ve bezelye gibi sebzeler tüketilmelidir
Ekmek ve tahıl ürünleri adi şartlarda B12 ve B grubu vitaminleri, karbonhidrat, lif ve proteinleri içerir Bulgur bu açıdan en varlıklı besindir Kepekli makarna, pirinç ve ekmek gruplarıda buna dahildir
Hareketsiz kişiler 3 ince dilim, zayıf kişiler 9 ince dilim ekmek yiyebilirler Her öğün tahıl alınmalı ve içeriğinde uygun şekilde kuru baklagil ve süt ürünleri ile tüketilmeli
Daha Dinç bir metabolizma için asgari 3 öğün yenmeli ve öğünler aralarında 45 saat vakit olmalıMutlaka Hergün 30 dakika yürüyüş yapılmalı, boya uygun kilo seviyesi korunmalı
İyotlu tuz harcamak ve fazlasından sakınmak gerekiyor Günde çeyrek nehir kaşığı üyotlu tuz afiyet için tatmin edici olacaktırAlkol tüketimi sağlığa zararları açısından mümkünse olmamalı, tüketilecekse 2 kadehi geçmemesi gerekmektedir *
Son günlerde oldukça konuşulan bir diyet yonca diyeti 4 yapraklı yonca ile yapılan perhiz listesi aşağıdaki gibidir
Dört yapraklı yonca diyeti Günde iki porsiyon süt ürünü, dört köfte büyüklüğünde et çeşidi, beş porsiyon meyve sebze ve her öğün bir dilim ekmekBeslenme piramidine karşı taraf olarak geliştirilen dört yapraklı yonca mutfağımıza has özellikler taşımaktadır
Hergün mutlaka almanız gereken beslenme gruplarına dikkat etmelisiniz
Günde 2 porsiyon süt ürünü,
Dört köfte büyüklüğünde et çeşidi,
5 porsiyon meyve ve sebze,
Her öğün bir dilim ekmek, hergün yenmelidir
Günde Bir porsiyon süt ürünü bir su bardağı süt ya da yoğurt, 2 su bardağı ayran veya 2 kibrit kutusu büyüklüğü peynir çeşidine denk gelmekte
Bu ürünlerden 2 porsiyon ,hamileler ve emziren bayanlar ise 34 porsiyon mutlaka tüketmelidir Dİyette az yağlı yada yağsız ürün seçim edilmelidir Bilindiği gibi süt ürünleri protein, kalsiyum,fosfor, B2, B12 vitaminlerini içermektedir
Zeka ve ceset gelişimi için özellikler çocukların haftada en az 2 defa balık yemelerine dikkat edilmelidir Sosis, salam gibi bitmiş yiyeceklerden uzaktan duramıyorsanız, bu gıdaların toksin etkisini rahatlatmak için mutlaka C Vitamini bakımından zengin olan domates, biber, kivi, portakal tüketmelidir
Sağlık sorununuz yoksa günde 2 adet yumurta yiyebilirsinizSebze ve meyve grubu su, karbonhidrat, yağ ve düşük oranda protein içermektedir Hastalıklara karşısında koruyucu, antioksidan özelliğe sahip ve lifli gıdalar olduklarından diyettede çok sıcacık tüketilebilirler Gün içinde mutlaka, koyu yeşil yani ıspanak, marul, kıvırcı, semizotu, koyu sarı yani havuç ve patates ve nişastalı patates ve bezelye gibi sebzeler tüketilmelidir
Ekmek ve tahıl ürünleri adi şartlarda B12 ve B grubu vitaminleri, karbonhidrat, lif ve proteinleri içerir Bulgur bu açıdan en varlıklı besindir Kepekli makarna, pirinç ve ekmek gruplarıda buna dahildir
Hareketsiz kişiler 3 ince dilim, zayıf kişiler 9 ince dilim ekmek yiyebilirler Her öğün tahıl alınmalı ve içeriğinde uygun şekilde kuru baklagil ve süt ürünleri ile tüketilmeli
Daha Dinç bir metabolizma için asgari 3 öğün yenmeli ve öğünler aralarında 45 saat vakit olmalıMutlaka Hergün 30 dakika yürüyüş yapılmalı, boya uygun kilo seviyesi korunmalı
İyotlu tuz harcamak ve fazlasından sakınmak gerekiyor Günde çeyrek nehir kaşığı üyotlu tuz afiyet için tatmin edici olacaktırAlkol tüketimi sağlığa zararları açısından mümkünse olmamalı, tüketilecekse 2 kadehi geçmemesi gerekmektedir *