Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 şeker kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı toz
- 2 buçuk su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın dileğe bağlı
Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık suya mayamızı toz şekerimizi koyup 10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz.
- Karıştırma kabına mayayı sütü koyup karıştırıyoruz.
- Unu ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz hamurumuz sıvı kek hamuru üzere hamur olacak.
- Mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat kâfi.
- Bu ortada şerbetimizi yapıyoruz.
- Suyu ve şekeri ocağa koyup kaynayınca limon suyunu ekliyoruz 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kabaran mayalanan hamurumuzu tavamızı ısıttıktan sonra kaşıkla birer kaşık koyup incecik yayıyoruz.
- Altları hafif pembeleşince tavadan alıp hamurlarımızın tek taraflarını pişiriyoruz.
- Pişen tatlı hamuru şayet yapışmassa çiğ pişmeyen hamurdan etrafına sürebiliriz.
- Pişirdiğimiz kadayıflarımızın sıcakken üst kısma gelen tarafa ceviz koyup çabucak.
- Ucunu birbirine güzelce bastırıp kapatıyoruz.
- Hamurumuzun hepsini bu biçimde bitirdikten sonra tavaya sıvı yağımızı koyup biraz kızdıktan sonra kadayıf larımızı içine atıp kızartıyoruz.
- Kızarttığımız kadayıf larımızı şerbete koyuyoruz.
- Bir dakika kalmaları kâfi şerbetten çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
- Kalan şerbeti de üzerlerine döküyoruz afiyetle tüketiyoruz. ????.