Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli)

Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli)
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 şeker kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Kızartmak için;
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın dileğe bağlı
Su bardağı (200) ml


Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık suya mayamızı toz şekerimizi koyup 10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz.
  2. Karıştırma kabına mayayı sütü koyup karıştırıyoruz.
  3. Unu ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz hamurumuz sıvı kek hamuru üzere hamur olacak.
  4. Mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat kâfi.
  5. Bu ortada şerbetimizi yapıyoruz.
  6. Suyu ve şekeri ocağa koyup kaynayınca limon suyunu ekliyoruz 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Kabaran mayalanan hamurumuzu tavamızı ısıttıktan sonra kaşıkla birer kaşık koyup incecik yayıyoruz.
  8. Altları hafif pembeleşince tavadan alıp hamurlarımızın tek taraflarını pişiriyoruz.
  9. Pişen tatlı hamuru şayet yapışmassa çiğ pişmeyen hamurdan etrafına sürebiliriz.
  10. Pişirdiğimiz kadayıflarımızın sıcakken üst kısma gelen tarafa ceviz koyup çabucak.
  11. Ucunu birbirine güzelce bastırıp kapatıyoruz.
  12. Hamurumuzun hepsini bu biçimde bitirdikten sonra tavaya sıvı yağımızı koyup biraz kızdıktan sonra kadayıf larımızı içine atıp kızartıyoruz.
  13. Kızarttığımız kadayıf larımızı şerbete koyuyoruz.
  14. Bir dakika kalmaları kâfi şerbetten çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
  15. Kalan şerbeti de üzerlerine döküyoruz afiyetle tüketiyoruz. ????☺️.
Yöresel Adananın Taş Kadayıf (Çok Kolay Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 2,5 su bardağı su2 su bardağı şekerÇeyrek limon suyu Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı su1,5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz İçi için; İri çekilmiş ceviz1 çay kaşığı tarçın Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 2 bardak su1 bardak süt1 tatlı kaşığı maya1 yemek kaşığı şeker2 su bardağı un1 su bardağı irmik Şerbeti; 2 su bardağı şeker2 bardağı suBir kaç damla limon (Şerbeti koyu kıvamlı yapalım dolaba koyalım iyice soğusun.) İçi için ; Ceviz, kaymak ve antep fıstığı da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz2 su bardağı un Kızartmak için; Sıvı yağ İç harcı için : Çekilmiş ceviz Şerbeti için: 2 su bardağı şeker2 su bardağı su4 damla limon Taş Kadayıf Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı dolusu maya(kuru)1 tatlı kaşığı şeker1 su bardağı un İç harcı; Ceviz Şerbeti için; 1 su bardağı su1 su bardağı şeker4-5 damla limon suyu Yassı Kadayıf (Taş Kadayıfı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Meşhur Taş Kadayıf Tatlısı Yassı Kadayıf Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı irmik1,5 su bardağı un (1,5 su bardağı1,5 su bardağı su (1,5 su bardağı1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı instant kurumaya1 silme çay kaşığı tuz Şerbet için; 1,5 su bardağı su ( bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt