Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tarifi

Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tarifi
0
99

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
yoresel-asirlik-annemin-organik-un-corba-tarifi.jpg

Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tanımı İçin Materyaller

  • 5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • Sıvı yağ göz kararı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası.
  • 1 yemek kaşığı ucuyla kırmızı biber salçası.
  • 8 su bardağı su
  • Göz kararı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük küp küp doğrayalım.
  2. Bir tencereye sıvı yağı doğramış olduğumuz soğanı koyalım. Orta ateşte kavuralım pembeleştirmeden yumuşatalım. Akabinde tereyağı ek edip biraz daha kavuralım.
  3. Soğan yumuşadıktan sonra domates ve biber salçasını ek edip kavuralım.
  4. Daha sonra sekiz bardak su ek edelim.
  5. Bir kaba koyduğumuz unun üzerine tencereden bir kaşık çorba suyundan alıp unun üzerine sepeleyelim elimizle mıncıklayalım.
  6. Tencereye unu yavaş, yavaş, dökelim bir yandanda karıştıralım topaklanmasın.
  7. Kaynamaya başlayana kadar karıştıralım.
  8. Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım yavaş, yavaş kaynasın. Naneyide ek edelim.
  9. Çorba biraz dinlensin servis yapalım.
  10. Cetlerimiz asırlar evvel bu çorbayı sık yaparlarmış, bende annemden öğrendim annemde annesinden. Deneyenlere afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt