
Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 5 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 büyük uzunluk soğan
- Sıvı yağ göz kararı
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 yemek kaşığı ucuyla kırmızı biber salçası.
- 8 su bardağı su
- Göz kararı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
Yöresel Asırlık Annemin Organik Un Çorba Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanı yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük küp küp doğrayalım.
- Bir tencereye sıvı yağı doğramış olduğumuz soğanı koyalım. Orta ateşte kavuralım pembeleştirmeden yumuşatalım. Akabinde tereyağı ek edip biraz daha kavuralım.
- Soğan yumuşadıktan sonra domates ve biber salçasını ek edip kavuralım.
- Daha sonra sekiz bardak su ek edelim.
- Bir kaba koyduğumuz unun üzerine tencereden bir kaşık çorba suyundan alıp unun üzerine sepeleyelim elimizle mıncıklayalım.
- Tencereye unu yavaş, yavaş, dökelim bir yandanda karıştıralım topaklanmasın.
- Kaynamaya başlayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım yavaş, yavaş kaynasın. Naneyide ek edelim.
- Çorba biraz dinlensin servis yapalım.
- Cetlerimiz asırlar evvel bu çorbayı sık yaparlarmış, bende annemden öğrendim annemde annesinden. Deneyenlere afiyet olsun.