Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yöresel Çörek Kömbe (Konya Ve Aksaray İllerinde Çok Yapılır)

Yöresel Çörek Kömbe (Konya Ve Aksaray İllerinde Çok Yapılır)
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yoresel-corek-kombe-konya-ve-aksaray-illerinde-cok-yapilir-10.jpg

Yöresel Çörek Kömbe (Konya Ve Aksaray Vilayetlerinde Çok Yapılır) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 patates
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı süt
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı su
  • 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya
  • 3.5 su bardağı un
Sosu İçin
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Üzerine isteğe nazaran çörek otu susam serpebilirsiniz
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200ml, çay bardağı ölçüsü 125ml


Yöresel Çörek Kömbe (Konya Ve Aksaray Vilayetlerinde Çok Yapılır) Tanımı Yapılışı

  1. Patatesi haşlıyoruz, güzelce eziyoruz.
  2. Maya ve sütü derin bir kapta karıştırıyoruz, 5 dakika etkinleşmesi için bekliyoruz.
  3. Un hariç bütün materyalleri ek edip düzgünce karıştırıyoruz.
  4. Unu da ekliyoruz ve cıvık bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Hamurun kıvamı kek hamurundan daha ağır, poğaçadan daha cıvık ele yapışan bir hamur olacak.
  6. Fotoğrafta hamurun kıvamını göstermeye çalıştım.
  7. Hamuru oda sıcaklığında 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  8. Hamurun sosu için yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz, yağ, süt, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sosumuz hazır.
  9. Mayalanan hamurumuzu yağlanmış çörek tepsisi ya da yağlı kâğıt serilmiş tepsiye alıyoruz, elimizi sosa batırarak hamuru tepsiye yayıyoruz.
  10. Dileğe nazaran çörek otu, susam serpip evvelce ısıtılmış alt üst fansız 250 derece fırında pişiriyoruz (Fırınınızın en yüksek ayarında pişirin).
  11. Üzeri düzgünce kızarınca altını da denetim ediyoruz, fırından alıyoruz. İsteğe nazaran servis ediyoruz.
Püf Noktalar: Ben sabaha kolaylık olsun diye hamuru akşamdan yoğurdum mayaya geldikten sonra dolaba kaldırıp sabah pişirdim 4-5 dakika tepsi mayası yapın. Bu ölçülerde klasik büyük uzunluk yuvarlak borcam ile 3 tepsi hamur çıkıyor.
 
858,496Konular
981,884Mesajlar
29,921Kullanıcılar
essekbaba31Son üye
Üst Alt