elektronikci
FD Üye
Yöresel Gömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 5 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber acıyla karışık
- 2 büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- Yeterince zeytin yağı
- Yeterince tuz
- Yeterince süzme yoğurt
- Yeterince bezdirme (Lavaş)
Yöresel Gömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar, bıçakla delinir patlamasın diye biberlerle, domateslerle birlikte fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Her birinin kabukları soyulup küçük, küçük doğranır.
- Uygun bir tencereye veya tavaya soğanlar küp, küp doğranır.
- Zeytin yağı, tereyağı katıp soğanlar yumuşayana kadar kavrulur közleyip doğranan patlıcanlar biberler domatesler ilave edilir.
- Tuz ilave edip karıştırılır kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ister yoğurtlayarak, ister, bezdirmenin üzerine dökerek, ister sade, ayrı kapta yoğurtla, servis yapılır. Denemenizi tavsiye ederim bir o kadarda lezzetli. Afiyet olsun????????.