Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yöresel Kayseri Ketesi

Yöresel Kayseri Ketesi
0
27

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
yoresel-kayseri-ketesi.jpg

Yöresel Kayseri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Alabildiği kadar un
İç harcı:
  • Dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Dolu dolu bir çay kaşığı tuz( tuzlu seviyorsanız damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
Üzerine :
  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu

Yöresel Kayseri Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce ılık su, şeker ile mayayı kabartıyoruz.
  2. Yoğurma kabına yağı, sütü, tuzu, mayayı koyup unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamuru hazırlıyorum. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Ketenin içini hazırlamak için tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Yağ iyice ısınınca unu ekleyip çiğsi kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan avuç içini dolduracak kadar hamur alıp bezeler yapıyoruz.
  5. Bezeleri avuç ayası kadar açıp içine kavrulmuş undan bir tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyoruz. Kapattığımız yer alta gelecek. Elimizle yuvarlak şekil vererek yassılıyoruz.
  6. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye birbirine değmeyecek şekilde diziyoruz.
  7. Üzerine çatalla şekil veriyoruz. Çok kabarıp içi dökülmesin diye iki üç kere çatalı batırıyoruz. Hamurun delinmesini sağlıyoruz.
  8. Yumurta sürüyor ve çörekotu serpip sıcak fırında pişiriyoruz.
  9. Fırın sıcaklık ayarını genellikle 180 derece yapıyorum. Süre ise keteler altı ve üstü kızarıncaya kadar.
Afiyet olsun.

Yöresel Kayseri Ketesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt