Yöresel Kayseri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Alabildiği kadar un
- Dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- Dolu dolu bir çay kaşığı tuz( tuzlu seviyorsanız damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. )
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
Yöresel Kayseri Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce ılık su, şeker ile mayayı kabartıyoruz.
- Yoğurma kabına yağı, sütü, tuzu, mayayı koyup unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamuru hazırlıyorum. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
- Ketenin içini hazırlamak için tavaya tereyağını koyup eritiyoruz. Yağ iyice ısınınca unu ekleyip çiğsi kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz.
- Mayalanan hamurdan avuç içini dolduracak kadar hamur alıp bezeler yapıyoruz.
- Bezeleri avuç ayası kadar açıp içine kavrulmuş undan bir tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyoruz. Kapattığımız yer alta gelecek. Elimizle yuvarlak şekil vererek yassılıyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye birbirine değmeyecek şekilde diziyoruz.
- Üzerine çatalla şekil veriyoruz. Çok kabarıp içi dökülmesin diye iki üç kere çatalı batırıyoruz. Hamurun delinmesini sağlıyoruz.
- Yumurta sürüyor ve çörekotu serpip sıcak fırında pişiriyoruz.
- Fırın sıcaklık ayarını genellikle 180 derece yapıyorum. Süre ise keteler altı ve üstü kızarıncaya kadar.
Yöresel Kayseri Ketesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı