Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası

Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası
0
116

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için :
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Bardak ölçüsü 200ml

Çorbası için :
  • 4 adet tavuk baget
  • 2 litre tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber, tuz ,karabiber dileğe göre

Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamuru yapıyoruz.
  2. Bir tencereye iki buçuk su bardağı suyu koyup kaynatıyoruz kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz .
  3. Kalan iki buçuk bardak suya unu koyup pürüzsüz çırpıyoruz.
  4. Kaynayan suya çırptığımız unu ek ederken bir taraftan da topak olmasın diye çırpma teliyle çırpıyoruz .
  5. Kaynayıp yoğunlaşınca yapışmasın diye tepsinin altını ıslatıyoruz.
  6. Hamuru tepsiye döküp soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz soğusun.
  7. Geçiyoruz çorbamızın yapılışına; tavuk bagetleri temizleyip iki litre suyla 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz .
  8. Pişince etleri didikliyoruz .
  9. Tencereye sıvı yağ, tereyağı koyuyoruz.
  10. Unu ek edip un kokusu çıksın diye bir kaç dakika kavuruyoruz .
  11. Biber salçası ,domates salçasını ek edip birazda bu formda kavurup tavuk suyunu yavaş yavaş ek ederken bir taraftan da telle çırpıyoruz topak olmasın.
  12. Tuzunu ,baharatlarını isteğe nazaran ek edip kaynatıyoruz.
  13. Tavukları ek ediyoruz bir kaç taşım kaynatıyoruz .
  14. Çorbanın yoğunluğunu siz ayarlayın fakat biraz koyu olursa hoş oluyor tercih sizin.
  15. Çorbamız hazır tepsideki hamur eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????‍♀️????.
Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yöresel Lezzet Arabaşı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için : 6 kahve fincanı unSu1 kaşık tuz Çorbası için : 2 tavuk buduTuz2.5 fincan un1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı acı pul biberYada1 yemek kaşığı acı biber salçası1 çay kaşığı kara biber1 tane limon Yöresel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Arabaşı Çorbası (Lezzet Ve Şifa Deposu) Tanımı İçin Materyaller 1 adet küçük uzunluk tavuk ya da kalçalı but kısmından1,5 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1,5 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı pul biber6 su bardağı tavuğun haşlama suyu Hamuru için; 5 su bardağı su1 su bardağı+1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardak un5 su bardak suTuz Çorbası için Bütün tavukYağ1 yemek kaşık un1.5 yemek kaşık salçaSuPul biber tozTuz Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 3 bardak suyu kaynamaya koyuyoruz. Ayrı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı su1 buçuk su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Çorbası için; Yarım tavuk4 buçuk 5 su bardağı tavuk suyu3 yemek kaşığı dolusu un1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller Arabaşı çorba gereçleri; 3 but yada tüm 1 tavuk1 su bardağı un2 yemek kaşığı tereyağıYarim çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1.5 litre tavuk suyu Hamurunun gereçleri; 10 su bardağı su2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt