Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için :
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için :
- 4 adet tavuk baget
- 2 litre tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Pul biber, tuz ,karabiber dileğe göre
Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamuru yapıyoruz.
- Bir tencereye iki buçuk su bardağı suyu koyup kaynatıyoruz kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz .
- Kalan iki buçuk bardak suya unu koyup pürüzsüz çırpıyoruz.
- Kaynayan suya çırptığımız unu ek ederken bir taraftan da topak olmasın diye çırpma teliyle çırpıyoruz .
- Kaynayıp yoğunlaşınca yapışmasın diye tepsinin altını ıslatıyoruz.
- Hamuru tepsiye döküp soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz soğusun.
- Geçiyoruz çorbamızın yapılışına; tavuk bagetleri temizleyip iki litre suyla 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz .
- Pişince etleri didikliyoruz .
- Tencereye sıvı yağ, tereyağı koyuyoruz.
- Unu ek edip un kokusu çıksın diye bir kaç dakika kavuruyoruz .
- Biber salçası ,domates salçasını ek edip birazda bu formda kavurup tavuk suyunu yavaş yavaş ek ederken bir taraftan da telle çırpıyoruz topak olmasın.
- Tuzunu ,baharatlarını isteğe nazaran ek edip kaynatıyoruz.
- Tavukları ek ediyoruz bir kaç taşım kaynatıyoruz .
- Çorbanın yoğunluğunu siz ayarlayın fakat biraz koyu olursa hoş oluyor tercih sizin.
- Çorbamız hazır tepsideki hamur eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????????.