Yöresel Lezzet Arabaşı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için :
- 6 kahve fincanı un
- Su
- 1 kaşık tuz
- 2 tavuk budu
- Tuz
- 2.5 fincan un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- Yada
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tane limon
Yöresel Lezzet Arabaşı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları 1 tatlı kaşığı tuz ek edip bol, suda haşlıyoruz.
- 6 fincan unu soğuk su ile karıştırarak inceltiyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tuz ek ediyoruz.
- Akışkan ancak çok duru olmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Islak tepsiye hamuru döküyoruz.
- Tepside sallayıp eşit biçimde dağıtıyoruz. Soğuması için bir kenara bırakıyoruz .
- Çorbası için; 2, 5 fincan unu sıvı yağla kavuruyoruz.
- Rengi değişmeye başlayınca soğuk suyla karıştırarak inceltiyoruz.
- Tavuk suyunun hepsini döküyoruz, yaklaşık 2, 5 -3 lt su olacak.
- Koyu kıvamlı çorba olacak halde pişiriyoruz.
- Farklı bir tavada salçayı yağla kavuruyoruz.
- Kavrulan yağı çorbaya koyuyoruz.
- İnce ince tifttiğimiz tavukları 1 limon suyunu tuz ve karabiberi çorbamıza katıyoruz.
- Bir taşım kaynatınca kapatıyoruz.
- Soğuyan hamurumuzu ıslatılmış bıçakla küçük küçük kesiyoruz.
- Çorba ile servis yapıyoruz.