Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yöresel Lezzet Arabaşı

Yöresel Lezzet Arabaşı
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yoresel-lezzet-arabasi-11.jpg

Yöresel Lezzet Arabaşı Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için :
  • 6 kahve fincanı un
  • Su
  • 1 kaşık tuz
Çorbası için :
  • 2 tavuk budu
  • Tuz
  • 2.5 fincan un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • Yada
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tane limon

Yöresel Lezzet Arabaşı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları 1 tatlı kaşığı tuz ek edip bol, suda haşlıyoruz.
  2. 6 fincan unu soğuk su ile karıştırarak inceltiyoruz.
  3. 1 tatlı kaşığı tuz ek ediyoruz.
  4. Akışkan ancak çok duru olmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Islak tepsiye hamuru döküyoruz.
  6. Tepside sallayıp eşit biçimde dağıtıyoruz. Soğuması için bir kenara bırakıyoruz .
  7. Çorbası için; 2, 5 fincan unu sıvı yağla kavuruyoruz.
  8. Rengi değişmeye başlayınca soğuk suyla karıştırarak inceltiyoruz.
  9. Tavuk suyunun hepsini döküyoruz, yaklaşık 2, 5 -3 lt su olacak.
  10. Koyu kıvamlı çorba olacak halde pişiriyoruz.
  11. Farklı bir tavada salçayı yağla kavuruyoruz.
  12. Kavrulan yağı çorbaya koyuyoruz.
  13. İnce ince tifttiğimiz tavukları 1 limon suyunu tuz ve karabiberi çorbamıza katıyoruz.
  14. Bir taşım kaynatınca kapatıyoruz.
  15. Soğuyan hamurumuzu ıslatılmış bıçakla küçük küçük kesiyoruz.
  16. Çorba ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt