Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana)

Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yoresel-lezzet-siraysir-katma-hatay-adana-8.jpg

Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yoğurt, sulu yeri
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Haşlamak için 2 su bardağı su
  • Tuz ve kuru nane

Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Adana nın sıcak, havalarında buzdolabımızdan hiç eksik olmazdı bu lezzet denemenizi tavsiye ederim ????.
  1. Tenceremizde iki su bardağı suyu kaynatıp, bulguru ekleyelim, çok az tuz atıp, evvel orta ateşte, sonra kısık ateşte pişelim.
  2. Bulgurlar suyunu çekince ocağı kapatalım, geniş bir kâse içerisine alıp, soğumaya bırakalım.
  3. Üzerine yoğurtlar ve tuz atılıp karıştıralım, kıvamı koyu ise su ile akışkan hale getirelim( süzme yoğurt yoksa tek bir yoğurt da kullanabilirsiniz) kıvamı size kalmış ben sulu sevmiyorum, o yüzden fazla sulandırmadım,.
  4. Üzerine nane serpilir, (ben buz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı da koydum, ) soğuk soğuk tüketilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, sonucu beklerim ????.
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt