Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yoğurt, sulu yeri
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Haşlamak için 2 su bardağı su
- Tuz ve kuru nane
Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Adana nın sıcak, havalarında buzdolabımızdan hiç eksik olmazdı bu lezzet denemenizi tavsiye ederim ????.
- Tenceremizde iki su bardağı suyu kaynatıp, bulguru ekleyelim, çok az tuz atıp, evvel orta ateşte, sonra kısık ateşte pişelim.
- Bulgurlar suyunu çekince ocağı kapatalım, geniş bir kâse içerisine alıp, soğumaya bırakalım.
- Üzerine yoğurtlar ve tuz atılıp karıştıralım, kıvamı koyu ise su ile akışkan hale getirelim( süzme yoğurt yoksa tek bir yoğurt da kullanabilirsiniz) kıvamı size kalmış ben sulu sevmiyorum, o yüzden fazla sulandırmadım,.
- Üzerine nane serpilir, (ben buz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı da koydum, ) soğuk soğuk tüketilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, sonucu beklerim ????.