teknolojiuzmani
FD Üye

Yöresel Yemek (Eliböğründe Yanyana) Tarifi İçin Malzemeler
Merhaba kahramanmaraş mutfağına ait nefis bir ana yemek hazırlıyoruz.tam usulüyle hazırlamaya çalıştım varsa bir eksiğim affola
- 500 gram dana bonfile yada kuzu eti
- 3 adet domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- 10-15 adet arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı acı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 20 gram kadar et yağı
- Tuz
Yöresel Yemek (Eliböğründe Yanyana) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etleri julyen olarak ince doğruyoruz.
- Biberleri julyen uzun doğruyoruz soğanları soyuyoruz sarımsağı soyuyoruz.
- Domatesin bir tanesini doğruyoruz.
- İki tanesini rendeleyip üzerine ilave ederek kullanıyoruz.
- Domateslerin sulu domates olmasına dikkat ediyoruz.
- Eti baharatlarla harmalıyoruz tepsinin orta kısmına yerleştiriyoruz.
- Kenarlarına sebzeleri diziyoruz rendelemiş olduğumuz domatesleri her yerine eşit şekilde üzerine yayıyoruz.
- Rendeleme işlemini domateslerin suyunu her yerine eşit yayması için kullandım.
- Son olarak üzerine sebzelerin sıvı yağ gezdirdim çok az tuz serpiştirdim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp yemeğin üzerini iyice kapatıyoruz.
- 180 derece fırında etler pişene kadar üzeri kapalı pişiriyoruz.
- Son olarak üzerini açıp 10- 15 dakika pişiriyoruz. Ortalama pişme süresi 1 saatle 1. 5 saat arası. Afiyetle.