Bunun için enerji veren ayrıca demir ve C vitamini açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerekiyor Uzman diyetisyen Nilay Keçeci, yorgunluktan tasa yananlar için gıda önerilerinde bulundu Bu besinleri tüketin Dyt Keçeci, Kırmızı pancar, turp, muz, kivi, kayısı, elma, üzüm, nar gibi meyveler ile maydanoz, lahana, kereviz, bezelye, havuç, patates, enginar, mantar, soğan, sarımsak gibi sebzeler ve ay çekirdeği, karaciğer, yeşil akarsu yorgunluğu giderir Yeşil yapraklı sebzelerden bilhassa ıspanak, yeşil sivri biber, roka ve tereden faydalanabilirler Posa içeriği yüksek baklagiller tüketilebilir Ara öğünde bir porsiyon meyve size enerji verebilir Süt ve süt ürünleri de bu konuda etkin gıdalar arasındadır Bir kase yoğurtla yenebilecek bir porsiyon meyve, çilekli süt veya çilekli bir yoğurdu bir ara öğünde almamız yorgunlukla baş etmemize yardımcı olacaktırşeklinde konuştu id Gad300250Halsizlik sürecinde ise şerbetli tatlılardan ve yağda kızartmalardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Dyt Keçeci, Kavurmalardan, katı yağ, kuyruk yağı ve iç yağlardan, hamur işleri ve poğaça, böreklerden uzak durundedi