Yoruk tatlıları neler
yoruklerin kulturunde 'fasulye, limonotu, geran, tekesakalı yoğurtlamaları' bulunduğunu dile getiren Oflaz, Dağlarda yetişmekte olan bitkilerden yapılan yemekler onemli yer tutar Ekşileme yani hoşmerim cok onemlidir Un ve ekşiyle yapılır Ekşili tavuk cok bilinir Bizdeki citlembik ağacına onlarda menevic denir ve bunların ucları alınıp saklandıktan sonra kavurma bicimiyle yoğurtlama yapılır Kişniş otları onemli yer tutar Mevsimsel değişen cok ceşitli otlar vardır Cintar, kuzugobeği turu mantarların uzmanı Yorukler Yoğurtlusundan kaymaklısına kadar her ceşit yemeği ve tatlısı yapılır Yabani orkide yani onların dilinde 'şalep' cıkartılır ve kurutulur ve keci sutuyle yapılan salep yapılır Genelde ot ve sebze uzerine yemekleri meşhurdur Et sadece Kurban Bayramı'nda olur Anadolu halkının ete cok duşkun olmasına ve Toros Turkleri eti cok seyrek yemelerine rağmen ozel ordek dolmasını kesinlikle herkese tavsiye ederimdedi
yoruklerin kulturunde 'fasulye, limonotu, geran, tekesakalı yoğurtlamaları' bulunduğunu dile getiren Oflaz, Dağlarda yetişmekte olan bitkilerden yapılan yemekler onemli yer tutar Ekşileme yani hoşmerim cok onemlidir Un ve ekşiyle yapılır Ekşili tavuk cok bilinir Bizdeki citlembik ağacına onlarda menevic denir ve bunların ucları alınıp saklandıktan sonra kavurma bicimiyle yoğurtlama yapılır Kişniş otları onemli yer tutar Mevsimsel değişen cok ceşitli otlar vardır Cintar, kuzugobeği turu mantarların uzmanı Yorukler Yoğurtlusundan kaymaklısına kadar her ceşit yemeği ve tatlısı yapılır Yabani orkide yani onların dilinde 'şalep' cıkartılır ve kurutulur ve keci sutuyle yapılan salep yapılır Genelde ot ve sebze uzerine yemekleri meşhurdur Et sadece Kurban Bayramı'nda olur Anadolu halkının ete cok duşkun olmasına ve Toros Turkleri eti cok seyrek yemelerine rağmen ozel ordek dolmasını kesinlikle herkese tavsiye ederimdedi