iltasyazilim
FD Üye
Alg nedir,
Yosunun faydaları nelerdir,
Suyosunu kürleri
Hepimizin bildiği suyosunu, yani, çiçekleri olayan su bitkilerinin, su yüzeinde ve diplerinde bulunan ksımı, botanikte yosun adıyla tanınır Akla Uygun olanı izlanda yosunudurFaydalarını syacak olursak;
* Zayıflatıcı özelliği vardır Dıştan sürülerek uygulandığında, sürüldüğü yerleri zayıflatır
* Bağırsak parazitleri üzerinde etkilidir Haşlanması bağırsak kurtlarını döker
* Saçlarınızı suyu ile yıkarsanız,saçlarınızı kuvvetlendirir
Hem, el ve ayak titremeleri için, alg ile yapılabilecek bir kür tarifi atamak istiyorum
GEREKLİ MALZEMELER :
* Yosun (Liken),
* Tarçın,
* Yaban eriği,
* Limon kabuğu,
* Portakal,
* Bal
KÜRLERİNİ HAZIRLANIŞ VE KULLANIM ŞEKİLLERİ :
* Çekirdeklerini ayıkladığınız yaban eriklerini, İzlanda yo*sunu ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatın Kaynamış yosunları yıkıp posasını alın İçine, rendelenmiş limon kabukları ek edilerek lapa kıvamına gelinceye dek bal ile karış*tırın Hazırlanan lapadan yemeklerden önce bir ya da iki çorba kaşığı yiyin
* Öğütülmüş tarçın kabukları, yosun ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır Süzülerek elde edilen sıvı*ya, şurup kıvamına gelinceye dek bal ilave edilerek ka*rıştırılır Hazırlanan bu şuruptan kahvaltıdan önce ve yat*madan ısıtılarak bir fincan içilir *
Yosunun faydaları nelerdir,
Suyosunu kürleri
Hepimizin bildiği suyosunu, yani, çiçekleri olayan su bitkilerinin, su yüzeinde ve diplerinde bulunan ksımı, botanikte yosun adıyla tanınır Akla Uygun olanı izlanda yosunudurFaydalarını syacak olursak;
* Zayıflatıcı özelliği vardır Dıştan sürülerek uygulandığında, sürüldüğü yerleri zayıflatır
* Bağırsak parazitleri üzerinde etkilidir Haşlanması bağırsak kurtlarını döker
* Saçlarınızı suyu ile yıkarsanız,saçlarınızı kuvvetlendirir
Hem, el ve ayak titremeleri için, alg ile yapılabilecek bir kür tarifi atamak istiyorum
GEREKLİ MALZEMELER :
* Yosun (Liken),
* Tarçın,
* Yaban eriği,
* Limon kabuğu,
* Portakal,
* Bal
KÜRLERİNİ HAZIRLANIŞ VE KULLANIM ŞEKİLLERİ :
* Çekirdeklerini ayıkladığınız yaban eriklerini, İzlanda yo*sunu ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatın Kaynamış yosunları yıkıp posasını alın İçine, rendelenmiş limon kabukları ek edilerek lapa kıvamına gelinceye dek bal ile karış*tırın Hazırlanan lapadan yemeklerden önce bir ya da iki çorba kaşığı yiyin
* Öğütülmüş tarçın kabukları, yosun ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır Süzülerek elde edilen sıvı*ya, şurup kıvamına gelinceye dek bal ilave edilerek ka*rıştırılır Hazırlanan bu şuruptan kahvaltıdan önce ve yat*madan ısıtılarak bir fincan içilir *