
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy tüm tavuk
- 2,5 Su bardağı tavuk suyu
- 3.su bardağı normal su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı aycicek yağı
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yozgat Usulü Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tavuğumuzu düdüklü tencerede su ve biraz tuz ekleyip haşlıyoruz, haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırıyoruz.
- Tencereye isteğinize göre ben yarım yemek kaşığı tereyağ, bir yemek kaşığı sıvı yağ kullandım tavukta yağlı olduğu için fazla yağ kullanmak istemedim salçalarıda ekleyip, kavuruyoruz.
- Daha sonra kavrulmuş unu ekleyip, tavuk suyu ve normal suyu ekleyip, hızlıca karıştırıyoruz topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz kontrollü bir şekilde.
- Tuzunu ve pul biberi ekleyip, içine parçalanan tavuklarıda ekleyip, bir taşım daha kaynatın zaten tavuklar pişmiş olduğu için fazla kaynatmaya gerek yok.