Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği

Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yudaneli-ekmek-cabuk-bayatlamayan-japon-ekmegi.jpg

Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler


Yudane için;
  • 200 ml su
  • 1 çay bardağı dolusu un
Hamur için;
  • 2 yemek kaşığı dolusu aktif ekşimaya (Tarif için)
  • Yada 1 paket hazır maya
  • 4,5 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce yudaneyi hazırlayalım: Küçük bir tencereye suyu koyalım. Kaynadıktan sonra unu döküp hızlıca karıştıralım. Ocağı hemen kapatalım.
  2. Hamuru iyice karıştıralım bulamaç gibi bir hal alacaktır. Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.
  3. Yoğurma kabına ekşi mayayı (Tarif için)ve 1,5 su bardağı ılık suyu ve tuzu katıp mayayı eritelim.
  4. Soğuyan yudane hamurunuda katıp bledırdan geçirelim hamur haşlandığı için pütür kalmasın.
  5. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamurun ele yapışan bir dokusu olacak fakat yoğurdukça kıvam alacaktır.
  7. Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim.
  8. Hamurun her ucundan çekip tekrar üstüne kapatarak (zarf gibi) katlama işi yapalım bu arada elimizi sürekli yağlayalım. Bu işlem hamurun çok güzel kabarmasını sağlıyor.
  9. Her yarım saatte bir katlama yapalım.
  10. Hamuru unladığımız tezgaha alıp ikiye bölelim yarısını mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
  11. Her bezeyi elimizle yassılaştırıp ucundan içe doğru kıvırarak rulo yapalım etrafını unlayalım rulo ucu altta kalacak şekilde yağlanmış kalıba koyalım.
  12. Kalan diğer yarım hamuru şekil verip baton kalıba koyalım (Ben baton kek kalıbına koydum) Kalıbın üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
  13. Hamur iki üç misli kabardıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35 -40 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim (Fırına ısıya dayanıklı içi sıcak su dolu kap koyalım)
  14. Suyun buharı ekmeği daha yumuşak yapacaktır.
  15. Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra temiz bir beze sarıp üzerine poşet geçirelim bu şekilde bekleyen ekmeğimiz pamuk gibi yumuşacık olur market ekmeği gibi hatta dahada lezzetli. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler Yudane hamuru için yudane için; 1 su bardağı su1 çay bardağı un Hamur için 1 yemek kaşığı dolusu ekşimaya (Siz hazır maya ile de yapabilirsiniz)3,5 4 su bardağı un2 Yemek kaşığı siyez un (Siz katmayabilirsiniz)1 adet yumurtaYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli) Tanımı İçin Materyaller Yudane için : 1 su bardağı su kaynar su1 çay bardağı un Öbür gereçler 2 adet mor havuç5 su bardağı un1 yemek kaşığı dolusu ekşi maya (ya da bir paket hazır maya)1 tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı zeytinyağı Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Japon Ekmeği Süt Ekmek Tanımı İçin Gereçler Birinci hamur için 40 gram un1 bardak su Hamuru için: 600 gram un1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 paket kuru maya1 yumurta2 yemek kaşığı tereyağ1 buçuk su bardağı ılık süt Üzeri için: 1 yumurta1 yemek kaşığı süt Japon Ekmeği Süt Ekmek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 300ml(1, 5 su bardağı)ılık su20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ Üzeri için 20 ml (2 yemek kaşığı)sıvı yağ Glutensiz Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için evvelden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Tost Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı beyaz un (toplam un 400 gr)1,5 su bardağına yakın su (toplam su 260 gr)(suyu ununuza nazaran ayarlayın hafif ele yapışan bir hamur olmalı)3 yemek kaşığı 40gr oda sıcaklığında tereyağ1 tatlı kaşığı instant kuru maya2 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,480Konular
981,422Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt