elektronikci
FD Üye
Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Yudane için;
- 200 ml su
- 1 çay bardağı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu aktif ekşimaya (Tarif için)
- Yada 1 paket hazır maya
- 4,5 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yudaneli Ekmek Çabuk Bayatlamayan Japon Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yudaneyi hazırlayalım: Küçük bir tencereye suyu koyalım. Kaynadıktan sonra unu döküp hızlıca karıştıralım. Ocağı hemen kapatalım.
- Hamuru iyice karıştıralım bulamaç gibi bir hal alacaktır. Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına ekşi mayayı (Tarif için)ve 1,5 su bardağı ılık suyu ve tuzu katıp mayayı eritelim.
- Soğuyan yudane hamurunuda katıp bledırdan geçirelim hamur haşlandığı için pütür kalmasın.
- Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun ele yapışan bir dokusu olacak fakat yoğurdukça kıvam alacaktır.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim.
- Hamurun her ucundan çekip tekrar üstüne kapatarak (zarf gibi) katlama işi yapalım bu arada elimizi sürekli yağlayalım. Bu işlem hamurun çok güzel kabarmasını sağlıyor.
- Her yarım saatte bir katlama yapalım.
- Hamuru unladığımız tezgaha alıp ikiye bölelim yarısını mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
- Her bezeyi elimizle yassılaştırıp ucundan içe doğru kıvırarak rulo yapalım etrafını unlayalım rulo ucu altta kalacak şekilde yağlanmış kalıba koyalım.
- Kalan diğer yarım hamuru şekil verip baton kalıba koyalım (Ben baton kek kalıbına koydum) Kalıbın üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
- Hamur iki üç misli kabardıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35 -40 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim (Fırına ısıya dayanıklı içi sıcak su dolu kap koyalım)
- Suyun buharı ekmeği daha yumuşak yapacaktır.
- Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra temiz bir beze sarıp üzerine poşet geçirelim bu şekilde bekleyen ekmeğimiz pamuk gibi yumuşacık olur market ekmeği gibi hatta dahada lezzetli. Deneyeceklere afiyet olsun.