Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Yudane hamuru için yudane için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu ekşimaya (Siz hazır maya ile de yapabilirsiniz)
- 3,5 4 su bardağı un
- 2 Yemek kaşığı siyez un (Siz katmayabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ekşimayayı bir bardak ılık su ve 2 yemek kaşığı un ile karıştırıp kabarmasını bekleyelim (yaklaşık ılık ortamda yarım saat).
- Yudane için:Küçük yayvan tencereye suyu koyup kaynatın.
- Kaynayan suya ünü döküp hızlıca karıştırın ocağı kapatın.
- Topaklanma olabilir sorun değil.
- Karıştırdıkça açılıyor.
- Yudaneyi soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yumurta ,süt ,tereyağ ,sıvı yağ ve tuzu karıştıralım.
- Ekşimayayı ve yudaneyi karıştırıp blendirdan geçirelim pürüsüz olsun.
- 1 bardak su ilavesi daha tapalım.
- Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- İlk etapta ele yapılan bir hamur oluyor ama dinlendikçe kıvam alıyor.
- Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
- Tekrar yoğuralım.
- Mayalanmasını bekleyelim (ben eksimaya tekniği ile yaptığım için biraz uzun işlem gerekiyor siz normal maya ile yapacaksanız fazla bekletmeyin)
- Hamur iki misli kabarınca tepsiye yuvarlak bezeler alıp kabarma hesabını yaparak aralıklı dizelim.
- Tepsiyi hafif ılıttığımız fırına sürüp kabarmasını bekleyelim.
- Kabaran hamuru 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Pişen ekmeklerin ilk sıcağı gittikten sonra üzerini örtelim kendi sıcağıyla pamuk gibi yumuşacık olacaktır.Afiyet olsun.
Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı