Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği

Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği
0
17

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
yudaneli-eksimayali-pofidik-sandvic-ekmegi-1.jpg

Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler


Yudane hamuru için yudane için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı un
Hamur için
  • 1 yemek kaşığı dolusu ekşimaya (Siz hazır maya ile de yapabilirsiniz)
  • 3,5 4 su bardağı un
  • 2 Yemek kaşığı siyez un (Siz katmayabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ekşimayayı bir bardak ılık su ve 2 yemek kaşığı un ile karıştırıp kabarmasını bekleyelim (yaklaşık ılık ortamda yarım saat).
  2. Yudane için:Küçük yayvan tencereye suyu koyup kaynatın.
  3. Kaynayan suya ünü döküp hızlıca karıştırın ocağı kapatın.
  4. Topaklanma olabilir sorun değil.
  5. Karıştırdıkça açılıyor.
  6. Yudaneyi soğumaya bırakalım.
  7. Hamuru için yumurta ,süt ,tereyağ ,sıvı yağ ve tuzu karıştıralım.
  8. Ekşimayayı ve yudaneyi karıştırıp blendirdan geçirelim pürüsüz olsun.
  9. 1 bardak su ilavesi daha tapalım.
  10. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  11. İlk etapta ele yapılan bir hamur oluyor ama dinlendikçe kıvam alıyor.
  12. Hamuru 10 dakika dinlendirelim.
  13. Tekrar yoğuralım.
  14. Mayalanmasını bekleyelim (ben eksimaya tekniği ile yaptığım için biraz uzun işlem gerekiyor siz normal maya ile yapacaksanız fazla bekletmeyin)
  15. Hamur iki misli kabarınca tepsiye yuvarlak bezeler alıp kabarma hesabını yaparak aralıklı dizelim.
  16. Tepsiyi hafif ılıttığımız fırına sürüp kabarmasını bekleyelim.
  17. Kabaran hamuru 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  18. Pişen ekmeklerin ilk sıcağı gittikten sonra üzerini örtelim kendi sıcağıyla pamuk gibi yumuşacık olacaktır.Afiyet olsun.

Yudaneli Ekşimayalı Pofidik Sandviç Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt