Yufka Çanağında Bulgur Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su acısız şalgam suyu
- 1 su bardağı su
- Kornişon turşu
- Mısır
- Maydonoz
- Dereotu
- 1 tane yufka
- Zeytinyağı
- Limon
Yufka Çanağında Bulgur Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru tencereye alın üzerine suyu ve şalgamı ekleyin.
- Ocağın altını kısın haşlamaya bırakın.
- Bulgurun soğumasını bekleyin.
- İçerisine zeytinyağı mısır maydanoz dereotu ve limon suyu ekleyin. Bu tarife tuz eklenmiyor. Zira şalgam aslında tuzlu oluyor.
- Yufkayı bir kase yardımıyla daire halinde kesin.
- 2 yufkayı üst üste koyup derin küçük bir tencereye yağ koyun ve kızdırın.
- Yufkayı yağa bırakın ve üzerine kepçe ile bastırın.
- Halini alınca kepçeyi çıkarıp karşıt çevirip kızartın. Ve sunum kısmına geldik. Yufka içerisine salatayı koyun. Dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.