Yufka Çanağında Rus Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet hazır yufka
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 3 adet havuç
- 2 adet patates
- 5 adet kornişon turşu
- 2 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
Yufka Çanağında Rus Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patates ve havucu soyup yıkayın ufak ufak doğrayın haşlayın süzün kenara alın.
- Üzerine haşlanmış bezelye ufak doğranmış kornişon turşu, tuz ,yoğurt ,mayonez ve rendelenmiş sarımsağı ek edin karıştırın kenara alın.
- Öteki taraftan iki yufkayı üst üste koyun.
- Tezgah üzerinde serin bir çaydanlık kapağı yardımı ile kesin ortalarına bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün
- Tekrar üzerine sıvı yağ sürüp kek kalıbını yağlayın üst yerleştirin.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin fırından alın soğumaya bırakın.
- Soğuyan yufkaları kalıptan çıkarın servis tabağına alın içlerine salata doldurup maydanoz ile servis yapın afiyet olsun .