Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufka Ekmeği

Yufka Ekmeği
0
97

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Yufka Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4.5 kg un
  • 2 silme yemek kaşığı tuz
  • Göz kararı su

Yufka Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle geniş bir kaba unumuzu alalım ve tuzu ekleyerek suyu yavaş yavaş dökelim ele yapışmayan ne çok yumuşak nede çok sert olacak biçimde hamurumuzu yoğuralım.
  2. Ardından 10 dk kadar dinlendirdikten sonra beze tutarak ve tekrar 10 dk kadar dinlendirelim (Üzerini çöp poşeti geçirerek Örtelim kurumasın)
  3. On dk sonunda bezelerimizi açalım ve kızmış olan sac üzerinde artlı önlü yakmadan pişirelim ☺️ bütün bezeleri bu halde yapalım.
  4. Pişirilmiş olan yufkaları üst üste koyalım. Yufka ekmeklerimizin hepsi bittikten sonra tepsi içine koyarak pak bir sofra bezine saralım.
  5. Yiyeceğiniz vakit hafif hafif elimizle su atarak yufkaları pak bir sofra bezine saralım sahur vakti çay olana kadar yufka ekmeklerimiz hazır olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????️.
Yufka Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Köy Yufkası Üretimi (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı İçin Malzemeler 2 kg unYarım çay bardağı zeytinyağı2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su Köy Yufkası Üretimi (Kuru Yufka) Tüm ayrıntılarıyla Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu yoğurma kabına koyalım. İçine tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Tavada Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 1 kilo un3 buçuk su bardağı su 250 ml1 paket yaş maya yahut kuru maya1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı zeytin yağı Tavada Lavaş Ekmeği Tanımı Yapılışı Unu bir kaba koyun ortasını çukur yapın tuzunu ek edip, hamur mayasını suyla eritip ek edin. Suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Erişte Tanımı İçin Malzemeler 12 adet yumurta2 yemek kaşığı tuzGöz kararı un Erişte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Geniş bir kaba yumurtaları kıralım ve elimizle karıştırarak unu yoğuracamız daha geniş bir kaba alalım. Yumurta kabının hizasında olağan su dökelim ve göz kararı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
El Açması Su Böreği (Bir Dilim Daha....) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz6 tane yumurta3 yemek kaşığı sıvı yağYarım çay bardağı su ( gerekirse eklenir) Ortalarını yağlamak için : 100 gram eritilmiş tereyağı Ortası için: 300 gram beyaz peynirMaydanoz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tanımı İçin Malzemeler Harcı için 400 gram kıyma2 büyük kuru soğan2 yeşil biber1 kırmızı kapya1 diş sarımsakKarabiberKimyonPul biber2 orta uzunluk domates1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağıSıvı yağ Hamur malzemesi 2 su bardağı ılık süt1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt