Yufka Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 kg un
- 2 silme yemek kaşığı tuz
- Göz kararı su
Yufka Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle geniş bir kaba unumuzu alalım ve tuzu ekleyerek suyu yavaş yavaş dökelim ele yapışmayan ne çok yumuşak nede çok sert olacak biçimde hamurumuzu yoğuralım.
- Ardından 10 dk kadar dinlendirdikten sonra beze tutarak ve tekrar 10 dk kadar dinlendirelim (Üzerini çöp poşeti geçirerek Örtelim kurumasın)
- On dk sonunda bezelerimizi açalım ve kızmış olan sac üzerinde artlı önlü yakmadan pişirelim
bütün bezeleri bu halde yapalım.
- Pişirilmiş olan yufkaları üst üste koyalım. Yufka ekmeklerimizin hepsi bittikten sonra tepsi içine koyarak pak bir sofra bezine saralım.
- Yiyeceğiniz vakit hafif hafif elimizle su atarak yufkaları pak bir sofra bezine saralım sahur vakti çay olana kadar yufka ekmeklerimiz hazır olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????️.