
Yufka Ekmeğinden Tava Böreği (Kaşarlı Sucuklu) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka ekmeği
- 1,5 su bardağı kadar süt
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tas peynir (Çökelek, beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık)
- Az sucuk
Yufka Ekmeğinden Tava Böreği (Kaşarlı Sucuklu) Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel yufkaları ıslatıyoruz.
- Küçük bir tavada sucuklar pişiriyoruz.
- Tavaya tereyağı sürüyoruz.
- Yufkanın bir adedini üzerine koyup (Kenarı yanlarından sarkacak şekilde) sos ile her tarafına kaşıkla döküyoruz.
- İkinci yufkayı elimizle modüllere bölerek(4-5 kesime olacak şekilde)tavaya yerleştirip yeniden sos dan döküyoruz.
- Peynir karışımını ve sucukları yerleştiriyoruz.
- Son yufkayıda kesime bölerek üzerine yerleştirip sosu dan her tarafına döküyoruz.
- Tavanın dışında kalan yufkaları, tavanın üzerine kapatıp kalan sosuda döküp gerili önlü pişiriyoruz.