Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı

Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı
0
42

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
yufka-ile-firinda-citir-citir-kolay-manti.jpg

Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • Biraz tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz nane yarım şişe içme sodası
  • 1 yumurta sarısı
Üzerinin sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım kg süzme yoğurt

Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğanı doğrayarak bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz öldürüyoruz.
  2. Hemen ardından kıymayı ilave ederek beraberce kavuruyoruz.
  3. Kavrulan karşıma tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi de ekleyerek ocağı kapatıp soğumaya alıyoruz.
  4. 1 adet yufkayı açıyoruz ve her tarafına gelecek şekilde kaşıkla zeytinyağını dağıtıyoruz.
  5. Sonra yufkayı yarım ay şeklinde katlıyoruz.
  6. Katladığımız düz olan tarafa soğumaya bıraktığımız kıymalı karışımın yarısını uzunlamasına dağıtarak yufkamızı rulo halinde sarıyoruz.
  7. Rulo yufkayı bir parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine kesilmiş yerler alt ve üste gelecek şekilde sıralıyoruz. (yani kestiğimiz parçaları yan yatırıyoruz)
  8. Aynı şekilde 2. Yufkamızı da hazırlayıp keserek tepsiye sıralıyoruz.
  9. En son olarak bir kasede hazırladığımız yarım şişe soda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yumurta sarısını karıştırarak hazırladığımız mantıların üzerine fırça ile sürerek mantımızı 180 derece fırında yaklaşık 45 dk kızartarak pişiriyoruz.
  10. Diğer yandan bir tavada tereyağını eriterek içine salça ve kuru nanemizi de ilave edip kavuruyoruz.
  11. Bir kasede su ile hafifçe durulttuğumuz yoğurdu iyice karıştırıyoruz. (dileyen yoğurdun içine sarımsak da koyabilir).
  12. Fırından çıkardığımız mantımızı servis edeceğimiz tabaklara aldıktan sonra üzerine hazırladığımız yoğurdu kaşıkla döküyoruz.
  13. Yoğurdumuzu döktükten sonra en son tereyağlı karışımı tabakların üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz.
  14. Fırında çıtır çıtır nefis mantımız hazır afiyet olsun efendim.
Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,450Mesajlar
29,611Kullanıcılar
berk4ay_Son üye
Üst Alt