Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 250 gram kıyma
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Bir tutam maydanoz
- 1 kuru soğan
- Biraz tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz nane yarım şişe içme sodası
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım kg süzme yoğurt
Yufka İle Fırında Çıtır Çıtır Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanı doğrayarak bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz öldürüyoruz.
- Hemen ardından kıymayı ilave ederek beraberce kavuruyoruz.
- Kavrulan karşıma tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi de ekleyerek ocağı kapatıp soğumaya alıyoruz.
- 1 adet yufkayı açıyoruz ve her tarafına gelecek şekilde kaşıkla zeytinyağını dağıtıyoruz.
- Sonra yufkayı yarım ay şeklinde katlıyoruz.
- Katladığımız düz olan tarafa soğumaya bıraktığımız kıymalı karışımın yarısını uzunlamasına dağıtarak yufkamızı rulo halinde sarıyoruz.
- Rulo yufkayı bir parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine kesilmiş yerler alt ve üste gelecek şekilde sıralıyoruz. (yani kestiğimiz parçaları yan yatırıyoruz)
- Aynı şekilde 2. Yufkamızı da hazırlayıp keserek tepsiye sıralıyoruz.
- En son olarak bir kasede hazırladığımız yarım şişe soda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yumurta sarısını karıştırarak hazırladığımız mantıların üzerine fırça ile sürerek mantımızı 180 derece fırında yaklaşık 45 dk kızartarak pişiriyoruz.
- Diğer yandan bir tavada tereyağını eriterek içine salça ve kuru nanemizi de ilave edip kavuruyoruz.
- Bir kasede su ile hafifçe durulttuğumuz yoğurdu iyice karıştırıyoruz. (dileyen yoğurdun içine sarımsak da koyabilir).
- Fırından çıkardığımız mantımızı servis edeceğimiz tabaklara aldıktan sonra üzerine hazırladığımız yoğurdu kaşıkla döküyoruz.
- Yoğurdumuzu döktükten sonra en son tereyağlı karışımı tabakların üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz.
- Fırında çıtır çıtır nefis mantımız hazır afiyet olsun efendim.