Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yufka İle Kolay Su Böreği

Yufka İle Kolay Su Böreği
0
93

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yufka-ile-kolay-su-boregi.jpg

Yufka İle Kolay Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram eritilmiş tereyağı
İç Harcı İçin
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış
  • Maydanoz

Yufka İle Kolay Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Böreğimizin içini hazırlamak için bir kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştırıp harmanlayalım.
  2. Geniş bir kase yahut tencerede yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağı yağını karıştırarak bir  sos hazırlayalım.
  3. Bir adet yufkayı evvelce yağladığımız çukur bir fırın tepsine yerleştirip kenarlarını tepsiden sarkıtalım.
  4. Hazırlamış olduğumuz sostan yufkanın üzerine bir kepçe  döküp her tarafına fırça yardımı ile sürelim.
  5. İki yufkayı büyük modüller halinde parçalayıp modülleri tek tek  hazırladığımız sosun içine batırıp her yerinin ıslanmasını sağlayalım ve sonra sırası ile tepsiye yayalım.
  6. Ortasına hazırladığımız iç harcını yayarak dökelim. Öteki kalan 3 yufkayıda  tıpkı halde parçalayıp sos ile ıslayıp üst üste tepsiye yerleştirelim.
  7. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka modüllerini böreğin üzerine kapatalım. Üzerine, kalan sosu boşaltıp fırça yardımı ile sürelim.
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim. Börek piştikten sonra fırından alıp bir su bardağının yarısına kadar koyduğumuz suyu  elimizle böreğin üstüne serpin.
  9. Üzerini bir diğer tepsi yahut büyük bir  kapak ile kapatıp 10 dakika bekledikten sonra servis yapalım.
Not: Ayrıyeten ben bu böreğin iç harcını peynir yerine  kıymaylada yapıyorum. O da çok hoş oluyor. Kıymağı soğanı güzelce kavurup içine ince kıyılmış maydanoz, tuz pulbiber ve karabiber koyup hazırlıyorum.
 

Similar threads

Pratik Hazır Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufka (ben hakmar kemal usta yufkası kullandım) Böreğin sosu için; Yarım su bardağı unYarımdan bir parmak fazla sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm)1 çay kaşığı kabartma tozu Böreğin içi için; 1 büyük kase tuzluÇökelek10-15 kısım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tanımı İçin Gereçler 3 adet kadar yufka (600 gr) Sos gereci; 2 adet yumurta1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ/ 75ml1 çay bardağı su / 150ml İç harç için; 200 gr rastgele bir peynir1 tutam incecik doğranmış maydanoz / isteğe bağlı Üzeri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım )500 gram kıyma2 adet orta uzunluk kuru soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon Arasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler 700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan) Sosu için; 4 adet yumurta1,5 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı suYarım paket kabartma tozu2 yemek kaşığı unTuz(damağınıza göre) İç harcı için; 1 kalıp beyaz peynirBu sefer değişiklik olsun diye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hazır baklavalık yufka Sosu için; 1 su bardağı süt1 çay bardağı zeytinyağ1 yemek kaşığı sirke İç harcı; 300 gram kıyma3 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt