
Yufka İle Kolay Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram eritilmiş tereyağı
- 250 gram ezilmiş beyaz peynir
- 100 gram rendelenmiş kaşar peynir
- Yarım demet ince kıyılmış
- Maydanoz
Yufka İle Kolay Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Böreğimizin içini hazırlamak için bir kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştırıp harmanlayalım.
- Geniş bir kase yahut tencerede yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağı yağını karıştırarak bir sos hazırlayalım.
- Bir adet yufkayı evvelce yağladığımız çukur bir fırın tepsine yerleştirip kenarlarını tepsiden sarkıtalım.
- Hazırlamış olduğumuz sostan yufkanın üzerine bir kepçe döküp her tarafına fırça yardımı ile sürelim.
- İki yufkayı büyük modüller halinde parçalayıp modülleri tek tek hazırladığımız sosun içine batırıp her yerinin ıslanmasını sağlayalım ve sonra sırası ile tepsiye yayalım.
- Ortasına hazırladığımız iç harcını yayarak dökelim. Öteki kalan 3 yufkayıda tıpkı halde parçalayıp sos ile ıslayıp üst üste tepsiye yerleştirelim.
- Tepsinin kenarlarından sarkan yufka modüllerini böreğin üzerine kapatalım. Üzerine, kalan sosu boşaltıp fırça yardımı ile sürelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim. Börek piştikten sonra fırından alıp bir su bardağının yarısına kadar koyduğumuz suyu elimizle böreğin üstüne serpin.
- Üzerini bir diğer tepsi yahut büyük bir kapak ile kapatıp 10 dakika bekledikten sonra servis yapalım.