Yufka İle Yumuşacık Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Peynir, maydanoz ve taze soğan yaprakları
Yufka İle Yumuşacık Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harç hazırlayalım.Tüm materyalleri karıştıralım.
- Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı güzelce karıştırıp sos haline getirelim.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan her yerine gelecek biçimde sürelim.
- Karşılıklı kenarlardan ortaya gerçek katlayalım.
- Katlanan kenarada sostan sürelim.
- Ortasına iç harçtan koyalım.
- Katlanmayan kenarından ortasına yanlışsız katlayalım. Kare halinde olacak.
- Gözleme tavasında koyup alt kısmını yeterlice pişirdikten sonra çevirelim.
- Tereyağını çatal ile pişmiş olan gözlemenin her yerine sürelim. Onlu artlı pişirelim.
Yufka İle Yumuşacık Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı