Yufka Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- Kızartmak içinde sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı ve sıvı yağ
- Pul biber
Yufka Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkaları üçgen biçiminde kesin.
- Sosu için tüm materyalleri çırpın.
- Yufkanın üzerine sostan sürüp yuvarlayın.
- Küçük küçük dilimleyip az yağda kızartın.
- Üzerine yoğurt ve sarımsağı çırpın.
- Üzerine yayın.
- Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritin.
- Arasından pul biberi de kızartıp yufkalara dökün. Servise hazır. Afiyet olsun.