Yufka Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 200-300 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- Karabiber, tuz, pul biber yahut kırmızı toz biber
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı et suyu
- Biraz tuz
- Domates salçası
- Tereyağı
- Yoğurt
Yufka Mantısı Tanımı Yapılışı
- Bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Yufkalarımızı ortadan kesiyoruz.
- Yarım yufkayı alıp düz kısmına hazırladığımız harcını koyuyoruz ve gevşek olmadan sarıyoruz.
- Yağlanmış borcam yahut öteki bir fırın kabına sardığımız mantıyı dilimlik kesip koyuyoruz.
- 180-200 derecede pişene kadar pişiriyoruz.
- Islatmak için su, et suyu ve tuzu kaynatıyoruz.
- Fırından çıkarttığımız mantının üstüne dikkatlice döküyoruz. Çıtır olması için fazla dökmeyin.
- Servis için üstüne yoğurt döküyoruz.
- Salça ve tereyağını da ocakta eritiyoruz. Yoğurdun üstüne döküyoruz.Afiyet olsun????.