Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yufka Üstü Mercimek Pilavı

Yufka Üstü Mercimek Pilavı
0
27

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yufka-ustu-mercimek-pilavi.jpg

Yufka Üstü Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış mercimek ( not mercimekler fazla haşlanmayacak çünkü bulgurla tekrar pisicek)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2.5 su bardağı bulgur
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ç.k karabiber
  • 1 adet kemik bulyon
  • 2 adet ev yapımı kuru yufka

Yufka Üstü Mercimek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle mercimeklerimizi ayrı bir tencerede haşlayalım fazla yumuşak olmamasına dikkat edelim.
  2. Pilav tenceremizi alalım içine ayçiçek yağını ve tereyağını koyalım ardından küp küp doğranmış soğanlarımızı alalım pembeleşene kadar kavuralım.
  3. İçine salçamızı ekleyip mercimeklerimizi ekleyip ardından bulgurlarımızı koyalım ardından tuz ve karabiberi ekleyip üstünü geçicek şekilde sıcak su ekleyelim.
  4. Kontrollü şekilde su eklemeye devam edebiliriz. Ben kemik suyu bulyonu da kullandım ama et suyu varsa normal su yerine onu kullanmanızı tavsiye ederim.
  5. Pilavımız hazır olduğunda kuru yufkaları yuvarlak tepsiye tek kat sekilde dizip aralarına pilavdan koyup afiyetle yiyeceğiz.
Resimlerde gördünüz gibi yapanlara şimdiden afiyet olsun meşhur Yozgat yemeklerindendir. Bir Yozgat’lı olarak gurur duyuyorum bu yemeği yaparken yemeğimizin yanında turşu ve ayran olmazsa olmazlardandır :).

Yufka Üstü Mercimek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt