Yufka Üstü Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış mercimek ( not mercimekler fazla haşlanmayacak çünkü bulgurla tekrar pisicek)
- 1 büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2.5 su bardağı bulgur
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 ç.k karabiber
- 1 adet kemik bulyon
- 2 adet ev yapımı kuru yufka
Yufka Üstü Mercimek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimeklerimizi ayrı bir tencerede haşlayalım fazla yumuşak olmamasına dikkat edelim.
- Pilav tenceremizi alalım içine ayçiçek yağını ve tereyağını koyalım ardından küp küp doğranmış soğanlarımızı alalım pembeleşene kadar kavuralım.
- İçine salçamızı ekleyip mercimeklerimizi ekleyip ardından bulgurlarımızı koyalım ardından tuz ve karabiberi ekleyip üstünü geçicek şekilde sıcak su ekleyelim.
- Kontrollü şekilde su eklemeye devam edebiliriz. Ben kemik suyu bulyonu da kullandım ama et suyu varsa normal su yerine onu kullanmanızı tavsiye ederim.
- Pilavımız hazır olduğunda kuru yufkaları yuvarlak tepsiye tek kat sekilde dizip aralarına pilavdan koyup afiyetle yiyeceğiz.
Yufka Üstü Mercimek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı