Yufkadan Cips Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yufka
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet rendelenmiş soğan suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Yufkadan Cips Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kapta domates salçası, su, sıvı yağ, soğan suyu, mısır unu, sarımsak, nane, kimyon, kekik, pul biber, tuz ekleyerek güzelce çırpalım.
- Tezgaha serdiğimiz yufkanın yarısını keselim ve hazırladığımız harçtan sürelim.
- Yufkanın öteki yarısına da bu süreci uygulayalım, başka yufkaları da birebirini yapalım.
- Cips biçimini vermek için evvel yufkalarımızı kare halinde keselim.
- Daha sonra karelerin çaprazına hakikat keselim.
- Tepsimize pişirme kağıdımızı sürelim ve yufkaları tepsiye dizelim.
- 180 derecelik fırında orta ara denetim ederek çıtır olana kadar pişirelim.